10 საინტერესო ფაქტი ქართული ღვინის შესახებ

Blog 10 Facts
  1. დადასტურებულია, რომ ღვინის წარმოება საქართველოში დაიწყო 8 ათასწლეულის წინ.
  2. არსებობს 2500 ყურძნის ჯიში, აქედან 500 საქართველოს ეკუთვნის.
  3. არსებობს მხოლოდ სამი ტექნოლოგია ღვინის წარმოებისთვის. კახური, ევროპული და
    რაჭა-ლეჩხუმის ტექნოლოგია
  4. ღვინის დასამზადებლად იყენებენ ქვევრს – დიდი თიხის დოქი, რომელიც ჩამარხულია
    მიწაში. ეს არის ყველაზე იდეალური ტემპერატურა ღვინის დამზადებისთვის.
  5. UNESCO-მ ქვევრი კულტურულ მემკვიდრეობად აღიარა.
  6. ბევრი ადამიანი ფიქრობს: რაც უფრო ძველია ღვინო, მით უფრო უნიკალურია. ეს არის
    მითი! საქართველოში არსებობს ღვინის სახეობები, რომლებიც დროთა განმავლობაში
    კარგავენ დახვეწილ გემოს.
  7. წითელი და თეთრი ღვინოების გარდა, საქართველოში არის ვარდისფერი, ნარინჯისფერი,
    შავი და მწვანე ღვინოები.
  8. ყველაზე სასარგებლოდ ითვლება წითელი ღვინო, რადგან ის ზრდის ჰემოგლობინს.
  9. ყურძნის წვენს არ აქვს ფერი. ღვინოს ფერს აძლევს ყურძნის ქერქი.
  10. ყველაზე ძვირადღირებული ღვინო საქართველოში არის უსახელაური, რადგან ეს ღვინო
    ყურძნის უიშვიათესი ჯიშისგან მზადდება.

გაზიარება:

ასევე იხილეთ