როგორ კეთდება ღვინო საქართველოში

Blog How is it Made


არსებობს ქართული ღვინის დამზადების სამი ტექნოლოგია. რითაც ქართული ღვინო ძალიან
განსხვავდება ევროპულისგან.

  • კახური ტექნოლოგია – ამ ტექნოლოგიით ქმნიან ღვინოს დაკეპილი ყურძნის მასისგან ყურძნის
    კურკთან და ყლორტებთან ერთად. შემდეგ წვენს წურავენ, რაც აძლევს მას არომატს, ექსტრაქტსა
    და არაჩვეულებრივ გემოს.
  • ევროპული ტექნოლოგია – ყურძნის კურკის და ყლორტების გარეშე. აქ მხოლოდ წვენი თამაშობს
    მნიშვნელოვან როლს. თუ ღვინო წითელია, მაშინ ყურძნის ქერქს ტოვებენ. ღვინო კეთდება დაბალ
    ტემპერატურაზე. რაც უფრო დაბალია ტემპერატურა, მით უკეთესია ღვინის ხარისხი.
  • რაჭა-ლეჩხუმის მეთოდი – ნახევრადტკბილი ღვინოები. ღვინის დაყენება იწყება ყურძნის დაკრეფის
    პროცესიდან ყურძენში შაქრის გაზრდის პერიოდში. ღვინის დამუშავება ხდება ყველაზე დაბალ
    ტემპერატურაზე, ვინაიდან რაჭა-ლეჩხუმის კლიმატი უფრო ცივია, ვიდრე კახეთის. შაქარს ხსნის
    საფუარი. ზუსტად ამიტომ ღვინო ხდება ნახევრადტკბილი დახვეწილი გემოთი.

გაზიარება:

ასევე იხილეთ